SKAT får tilladelse til at indhente nye oplysninger om pengeoverførsler.

SKAT har siden 2009 gennemført en systematisk indsats rettet mod både virksomheders og enkeltpersoners ulovlige pengeoverførsler til og fra skattely. Den indsats fortsætter, da SKAT netop har fået en ny tilladelse fra Skatterådet til at indhente nye oplysninger fra pengeinstitutter om overførsler til og fra andre lande.

Det nye Money Transfer-projekt bygger på en ny tilladelse fra Skatterådet i oktober 2016 til indhentelse af oplysninger hos udvalgte pengeinstitutter og pengeoverførselsvirksomheder om overførsler til og fra udlandet. Hvor SKAT tidligere alene har bedt om oplysninger fra en række såkaldte skattelylande, så omfatter det nye projekt pengeoverførsler til og fra alle lande.

– Når vi denne gang beder om oplysninger om overførsler til og fra alle lande, så sker det fordi vores erfaring er, at penge nogle gange kanaliseres gennem andre lande inden de ender i et skattely. Derfor giver det os nogle nye muligheder at få adgang til oplysninger fra endnu flere lande, siger Jim Sørensen, Indsatsdirektør i SKAT.

Det seneste Money Transfer-projekt løber frem til foråret 2017. Derefter starter det nye projekt, SKAT nu har fået tilladelse til, op.

– Data om pengeoverførsler er helt afgørende for, at vi kan afdække indtægter og formuer i skattely, der ikke er beskattet. Desuden kan oplysningerne have betydning i sager om lækkede oplysninger. Ved at koble nye og lækkede oplysninger med de data, vi allerede har, kan vi langt hurtigere finde frem til de personer, der bruger skattely til skatteunddragelse. Derfor er det godt, at vi har fået tilladelse fra Skatterådet til at forsætte arbejdet – også efter 2017, forklarer Jim Sørensen.

Den nye tilladelse fra Skatterådet omfatter pengeoverførsler til og fra udlandet for perioden 1. juli 2013 til 31. december 2016.

SKATs Borger- og retssikkerhedschef har for nylig givet en række anbefalinger vedrørende de tidligere Money Transfer-projekter, som SKAT tager højde for i det nye Money Transfer-projekt.

(Læs Skatterådets afgørelse her)

Kilde: (www.skat.dk)