Forskudsopgørelsen er landet – Undgå skattesmæk.

Og netop renteudgifter til boligen har ændret sig for mange i år som følge af de rekordlave boligrenter.

Skattesmæk på 7.400 kroner

I et eksempel, hvor en boligejer har lagt et boliglån om til en værdi af 1.500.000 kroner med en rente på 3,5 procent til et lån med en rente på 2 procent, risikerer boligejeren et skattesmæk på 7.425 kroner, – hvis boligejeren vel at mærke ikke registrerer de markant lavere renteudgifter på forskudsopgørelsen. Det viser et regneeksempel PwC har lavet for TV 2. I det konkrete tilfælde vil renteudgifterne nemlig falde med 22.500 kroner som følge af omlægningen.

– I det tilfælde er det fornuftigt at dele mer-betalingen ud over 12 måneder i 2017 i stedet for at få et skattesmæk, siger Søren Bech. Han peger på, at det er dyrt at skylde penge til Skat. En restskat bliver nemlig tilskrevet høje renter, hvorfor det typisk er den bedste forretning at undgå skattesmækket.

En anden stor gruppe, der skal være på vagt, er de skatteydere, der har fået en markant ændret indkomst. Sniger din løn sig op over 521.300 kroner (43.441 kroner per måned, red.), ryger du op i topskatten, og så risikerer du også et skattesmæk, hvis du ikke retter din forskudsopgørelse til.

Højere løn eller ny bopæl?

Stiger en lønmodtager fra en løn på 42.000 kroner til 45.000 kroner og får vedkommende ikke registreret det, ender det op med et skattesmæk på 2.580 kroner, viser PwCs beregninger.

Er du flyttet eller har du skiftet arbejde, således at du har fået længere eller kortere vej til arbejde, er det ligeledes en god ide at rette forskudsopgørelsen til. Her er det befordringsfradraget, der er interessant. Har du fået længere til arbejde, kan du trække mere fra i skat. Har du til gengæld fået kortere til arbejde, skal du have det rettet til, så dit fradrag ikke bliver for stort, hvilket kunne munde ud i et skattesmæk.

Hvorvidt du får et skattesmæk eller skal have penge tilbage i skat bliver opgjort i marts 2018.

Kilde: (http://www.tv2.dk)

 

Læs om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på din forskudsregistrering og forskudsopgørelse.